Erdoğan Köşk'e çıkmayacağını Kumkapı'da balıkçılara söyledi

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 21 Nisan 2007 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı olup olmayacağına dair bugüne kadar ser verip sır vermeyen Başbakan Erdoğan ağa takıldı! Erdoğan, Kumkapılı balıkçıların 'Başbakan' tezahüratlarına 'Aynen' diye karşılık verdi

ANKARA/İSTANBUL - Cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı papatya fallarına konu olan Başbakan Tayyip Erdoğan, dün bu konuya ilişkin halkın arasına karışarak nabız yokladı. Erdoğan, 'Çankaya Köşkü'ne çıkayım mı?' sorusunu önce Ankara'da 23 Nisan şenliği için Türkiye'ye gelen yabancı çocuklara sordu. Ardından İstanbul'a geçerek Kumkapılı balıkçıların görüşlerini aldı. Erdoğan aday olup olmayacağı konusundaki son somut mesajı da Kumkapı'da 'Başbakan kal' diye tempo tutan balıkçılara 'Aynen' diye gülümseyerek verdi. Balıkçılar hemfikir: "Köşk'e çıkmayacak."

Başbakan, dün ilk olarak Ankara'daki Karayolları Konferans Salonu'nda düzenlenen 23 Nisan Şenliği'ne katıldı. Ukrayna'dan gelen konuk ve yanındaki Türk çocukla konuşan Erdoğan, gazetecilere dönerek, "'Cumhurbaşkanı olacak mısınız?' diye soruyor" dedi. Çocuğa, "Sence ne yapmalıyım?" diye soran Erdoğan, çocuktan, "Siz bilirsiniz" yanıtını aldığını aktardı.

Çocuktan al haberi

Kırım'dan gelen çocukla da benzer diyaloglar yaşandı. Erdoğan, yine gazetecilere, "Duydunuz mu, cumhurbaşkanı olup olmayacağımı soruyorlar" dedi. Erdoğan, gazetecilerin, "Sizin yanıtınız ne oldu?" diye sormaları üzerine, "'Olma, böyle daha iyi' diyorlar" dedi.

23 Nisan nedeniyle Türkiye'ye gelen çocukları kabulünün ardından Erdoğan ile gazeteciler arasında şu diyalog yaşandı:

- AKP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu'nda (MKYK) cumhurbaşkanlığı için sürprizden bahsetmiştiniz. Sürpriz çıkacak mı?

- MKYK'dan böyle bir şey mi aldınız?

- Basına yansıdı, 'Herkes çok şaşıracak' dediniz...

- Bana göre öyle de size nasıl olur bilmiyorum.

- Grup toplantısının 24'ünde yapılacağı yansıdı...

- Belli olmaz; 24 olur, 25 olur...

- Abdullah Gül ve Bülent

Arınç'la konuşacak mısınız?

- Abdullah beyle görüştüm.

- Arınç'la görüşecek misiniz?

- Görüşeceğiz.

- Ne zaman?

- Herhalde pazardan sonra.

- Ersönmez Yarbay adaylığını açıklamış...

- Hayırlı olsun.

- Sayın Nimet Çubukçu'nun da ismi geçiyor...

- O da hayırlı olsun.

- Siz aday olursanız mı sürpriz olacak, olmazsanız mı sürpriz olacak?

- (Ayrılırken, yanındaki iki küçük çocuğu göstererek) Bakın adayları yanımda gezdiriyorum.

'Oraya çıkmayın'

Erdoğan daha sonra Ankara'dan İstanbul'a geçti. Devlet Bakanı Beşir Atalay'la Kumkapı'ya geçen Erdoğan, balıkçıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Balıkların bu yılki durumunu ve işlerinin nasıl gittiğini soran Başbakan'a balıkçılar, "İyi" yanıtını verdi. Bu arada, bir esnafın eliyle yukarıyı işaret ederek, "Oraya çıkmayın, böyle iyi" demesi üzerine Erdoğan, "Siz ne diyorsanız o" karşılığını verdi. Daha sonra, bir grup esnafın "Cumhurbaşkanı olun", diğer bir grubun da "Başbakan olarak kalın" demesi üzerine Erdoğan, "Bakın gazeteciler de burada. Ne diyorsunuz?" diye sordu. Bunun üzerine esnafın büyük çoğunluğu alkışlayarak, "Başbakan" diye seslendi. Erdoğan da buna karşılık gülerek, ellerini iki yana açıp "Aynen" dedi. Vatandaşlar Erdoğan'ı alkışlamaya başlarken, Erdoğan da "Ama çok çalışacaksınız" diye konuştu.

Başbakan'ın ardından Radikal de Kumkapı'da bir kamuoyu yoklaması yaptı. Başbakan'la yaptıkları sohbetten ne sonucunu çıkardığını sorduğumuz balıkçılardan Kemal Sümbül, "Ben 'sizin Başbakan olarak kalmanızı istiyoruz. Bu şekilde daha hayırlı işler yapıyorsunuz' dedim. Başka biri de 'Cumhurbaşkanı olun' dedi. Başbakan bana dönerek, 'Doğru söylüyorsun' dedi. Bence cumhurbaşkanı olmayacak" diye konuştu. Diğer balıkçılarsa şu yorumu yaptı: "Sorulara 'siz bilirsiniz' diye cevap verdi. Cumhurbaşkanı olmayacak. Sürpriz yapacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber